Miért drágulnak meg év végén a Facebook hirdetéseim?

Te is tapasztaltad a Facebook összeomlását november 23-án, pont amikor Black Friday hirdetéseidet állítottad volna be?

Rengeteg felhasználó – köztük mi is – nem tudott hirdetéseket beállítani az év legforgalmasabb napján, ugyanis a Facebook nem bírta kezelni azt a rengeteg Black Friday hirdetést. Sokan már magát a kampányt se tudták létrehozni, sokaknak pedig egyszerűen nem hagyták jóvá hirdetését.

A helyzet azóta szerencsére megoldódott, így karácsonyi akcióinkat már bátran hirdethetjük Facebookon. De ugye te is észrevetted, hogy szépen lassan kúsznak fel az árak, a kattintási költségek? Egyre gyengébben teljesítenek a hirdetéseid és egyre többet kell rá költeni?

Nos, ez nem véletlen! Cikkünkben utánajárunk az okának és a megoldást is megmutatjuk!

1. Nagyobb verseny, több konkurens

Szóval szeretnél minél több terméket eladni az ünnepek alatt, igaz?

Nos, nem akarok nyers lenni, de sok szerencsét hozzá!

Ne érts félre, biztos vagyok benne, hogy jobbnál jobb akciókat ajánlasz és a hirdetéseidbe is rengeteg munkát tettél. A gond az, hogy nem vagy egyedül vele. Végtelen számú versenytárssal küzdesz az évnek ezen szakaszában, akik lehet, hogy csak egy picivel jobb árakat kínálnak, vagy csak egy picivel többet tudnak költeni, vagy csak egy picivel ismertebbek (hiszen lehet, hogy pont Kasza Tibivel versenyez az egyik terméked hirdetése). Apró különbségek, de egy ekkora versenyben minden milliméter számít.

Sajnos a karácsonyi időszakban egyre többen hirdetnek, így a verseny egyre nagyobb.

2. Korlátozott megjelenés

Szóval mi is van azzal a sok céggel, aki mind egyszerre szeretne reklámozni?

Mindannyian – köztük te és én is – tehetnek róla, hogy az árak ilyen magasak.

A nagyobb verseny bizony azt jelenti, hogy többet kell fizetnünk azért, hogy elérjük a megfelelő célközönséget. A hirdetések száma korlátozott és mindannyian azért a pár helyért harcolunk. Legyen szó egy online cipőboltról vagy egy webdesign szoftverről.

A tavalyi kattintási költséged idén valószínűleg a duplája lesz, hiszen a Facebook azóta még tovább csökkentette az organikus eléréseket, reklámot viszont nem szeretne többet mutatni a felhasználóknak.

3. Nem ismernek a látogatóid

Az első két pontunk nagyban befolyásolja a nem eredményes Facebook hirdetéseket a karácsonyi szezonban, de erről se szabad megfeledkeznünk.

A legtöbb webáruház ilyenkor akarja elkölteni minden megmaradt pénzét. Megduplázzák, sőt, megtriplázzák az addigi költésekeit miközben vaktában hirdetnek mindenkinek hideg célzásokkal.

Mivel ezek a felhasználók nem ismernek téged, nem bíznak benned, így nagyon nehéz egyből vásárlásra bírni őket.

Szóval mit tehetünk a hatékonyabb hirdetésekért?

A kérdés már csak az, hogy hogyan tudjuk kivédeni a fenti pontokat? Szerencsére van pár megoldás!

  1. Először is fontos, hogy jobban átgondoljuk, hogy mit is csinálunk. Tervezzük meg előre. 2019-ben például már januárban elkezdheted építeni a közönséged.
  2. Tanuld meg, hogyan szólíthatod meg őket hatékonyabban az év minden részében. Decemberben pedig már egy előre átgondolt, jól felépített stratégiát használva hirdess.
  3. Az Ecommerce Expon Klausz Melinda előadásából megtudhatod, hogyan szerezz több kattintást ugyanannyi pénzből, miközben nő az elérésed és a konverziód is.
  4. A siker érdekében az is kulcsfontosságú, hogy minél hamarabb megismerjük a Facebook újdonságait, mert a Facebook az új hirdetési funkcióit (pl. vetítési hirdetések) alacsonyabban árazza, mint a már jól beváltakat. Így a lehető leghatékonyabban költhetjük el a hirdetésre szánt forintjainkatSzőke András előadásában ehhez ad nekünk gyakorlati tippeket január 24-én.
  5. De ha a Facebookon végképp nem boldogolunk, akkor is van megoldás! Próbáljunk ki más hirdetési felületeket! A Google Ads például jó választás lehet. A hatékony használatához pedig a Google szakértője fog tippeket adni az Ecommerce Expon kezdőknek és haladóknak egyaránt.
  6. Végül pedig visszatérhetünk az “old school” hirdetési felületekhez is, hiszen ezeken a csatornákon jelentősen kisebb a verseny a PPC hirdetésekhez képet, így könnyedén kitűnhetünk velük. Pl. sms, postai levél, óriásplakát, stb.
  7. +1 tipp a hatékonyabb hirdetésekért: Ha több hirdetéscsoportot és hirdetést is beleraksz egy kampányba, akkor egyszerre mindig csak egy fusson a hirdetéscsoportok közül, ugyanis ilyenkor egymás konkurenciái lesznek és megemelik egymás CPC-jét.

Regisztrálj most az Ecommerce Expora, ahol egy nap alatt választ kapsz minden hirdetésekkel kapcsolatos kérdésedre, így jövőre már biztosan nem fogod azokat a hibákat elkövetni, mint idén.

Váltsd meg most a jegyed 2020 legnagyobb e-kereskedelmi konferenciájára, és hozd ki a maximumot a webshopodból

Tudj meg többet az E-kereskedelemről és az Ecommerce Expóról.

Iratkozz fel és értesülj a legfrisebb információkról elsőként.

Minden jog fenntartva – Adatvédelmi nyilatkozatÁSZF – Designed with by Konverted.io