Hogyan tedd hűséges vásárlóvá a karácsonyi impulzus vásárlókat?

A karácsonyi szezon a legnagyobb bevételi forrás szinte minden kereskedő számára.

Most bólogatsz, igaz?

Hiszen ebben az időszakban viszonylag könnyű új látogatókat szereznünk. Mindenki a netet böngészi ajándékok és jó akciók után kutatva. Így nem meglepő, hogy a karácsonyi impulzus vásárlók között gyakran akadnak teljesen új vásárlók, akik először járnak az oldalunkon.

A kérdés: hogyan kezeljük ezeket a látogatókat?

Elárulom. 😉

1. Gyűjts adatokat

Kezdjük az elején!

Nem kérdés, hogy a karácsonyi időszak a legjobb alkalom, hogy növeljük akár email, akár Facebook Messenger feliratkozóink számát.

Ehhez fontos, hogy már az elején egy jól kialakított stratégiánk legyen.

Email címlista építéshez biztosíthatunk kedvezményeket, ingyenes ajándékokat, nyereményjátékokat vagy promózhatjuk VIP tagságunkat. Minél hasznosabbat kínálunk a látogatónak annál szívesebben megadja e-mail címét. Sőt akár más adatokat is.

Nagyon jó példa erre az eDigital popupja, melyen egy nyereményjátékra iratkoztatják fel látogatóikat karácsony előtt. Az első oldalon választás elé állították a látogatókat, így nemükre is fény derült, és innentől kezdve lehetővé vált, hogy a karácsonyi hírlevelekben külön kommunikáljanak nőknek és férfiaknak egyaránt.

A második oldalon pedig bekérték a nevet és az email címet.

Próbáljunk meg személyes adatokat is begyűjteni, így a jövőben jobban személyre tudjuk szabni kommunikációnkat. Például érdemes a vásárló nemét megtudni a perszonalizáció érdekében.

2. Növeld az azonnali vásárlások számát

Jönnek a látogatók, jelentős részük fel is iratkozik. A következő célunk még most a karácsonyi időszakban, hogy minél több bevételt termeljünk.

Erre is van jó néhány megoldás. Például e-mail cím bekérés helyett átirányíthatjuk látogatóinkat a főoldalról a leakciózott termékek oldalára.

De a bevételeink növelésének érdekében nem csak a vásárlások számát növelhetjük. Az is jó módszer, ha az átlagos vásárlási értéket növeljük upsell technikákkal. Például ajánlhatunk személyre szabottan további termékeket azoknak, akik kosárba tettek egy terméket. Erre nagyon jó példa, mikor a gyorséttermekben sült krumplival kínálnak a hamburgered mellé.

A sürgősség érzet keltése szintén egy nagyon jó taktika a bevétel növelésre. Használj visszaszámlálókat szerte az oldaladon, valamint emlékeztesd látogatóidat, ha egy ajánlat csak limitált ideig elérhető.

És végül, ne felejts el nagy fókuszt tenni a kosárelhagyókra! Az alábbi popup például a kosárelhagyó látogatókat sürgeti a vásárlás befejezésére.

3. Növeld a vásárlói élettartamot

Sajnos ezek a vásárlók sok esetben pillanatok alatt el is feledkeznek cégünkről az ünnepek után, ha csak nem tartjuk fent az érdeklődésüket.

Kutatások is bizonyítják, hogy a cégek 64%-ánál a karácsonyi időszakban szerzett vásárlóknak alacsonyabb a vevői élettartam értéke, mint azoknak a vásárlóknak, akik az év többi szakaszában találtak meg minket.

A karácsonyi impulzus vásárlók hűségessé tétele egy igen nagy lehetőség, amit vétek lenne kihagyni, hiszen segítségével látványosan növelhetjük számainkat, a bevételt és a profitot egyaránt. Kutatások szerint a visszatérő vásárlók 3x többet költenek mint az egyszeri vásárlók.

Szóval hogyan növelhetjük a vásárlói élettartamot?

3.1. Maradj kapcsolatban

Az email az egyik legjobb megoldás erre. Az általános üdvözlő emailed helyett akár egy egyedi emailt is készíthetsz ezeknek a vásárlóknak, melyben bemutatod cégedet és az embereket mögötte. Az azonnal promó helyett próbálj meg tartós kapcsolatot kialakítani hasznos, szórakoztató tartalommal, akár vásárlói történetekkel, a kultúrád bemutatásával, stb.

3.2. Az új évet kezd egy akcióval

Kezd az új évet egyből egy kedvezmény kínálásával a karácsonykor vásárlóknak, de ne felejtsd el perszonalizálni az élményt és számukra érdekes termékeket kínálni. Így hamar újra pénzt fognak költeni nálad!

3.3. Népszerűsítsd hűségprogramodat

Kutatások szerint azok a vásárlók, akik hűségprogramokhoz tartoznak lényegesen többet költenek 3 hónap alatt.

Azonban kreatívnak kell lenned, ha meg akarod győzni a vásárlóidat arról, hogy csatlakozzanak hűségprogramodhoz. Egy kedvezmény, ingyenes ajándék, vagy nagyobb értékű termékre váltás a kedvezményesebb áron – ezek mind-mind segíthetnek meggyőzni vásárlóidat.

Ha érdekel, hogyan tudod a fentieket elérni, azaz hogyan tudsz többet kihozni minden egyes látogatóból plusz marketing költés nélkül, akkor hallgasd meg Mezei Niki előadását az Ecommerce Expon. Niki bemutatja, hogyan lehet okosan, pusztán személyre szabott üzenetek segítségével megnövelni webáruházunk bevételét, valamint hűséges vevőket szerezni.

Váltsd meg most a jegyed 2020 legnagyobb e-kereskedelmi konferenciájára, és hozd ki a maximumot a webshopodból

Tudj meg többet az E-kereskedelemről és az Ecommerce Expóról.

Iratkozz fel és értesülj a legfrisebb információkról elsőként.

Minden jog fenntartva – Adatvédelmi nyilatkozatÁSZF – Designed with by Konverted.io