Logisztika és e-kereskedelem

Akár 70%-kal növelhető az átlagos kosárérték a megfelelő szállítási megoldással

A következő 10 évben az online kereskedelem soha nem látott méreteket ölt majd, nem csak a fejlett országokban, hanem a feltörekvő piacokon is. A logisztika kiemelt szerepet kap ebben a fejlődésben, a megfelelő szállítmányozási megoldás ugyanis fontos versenyelőnyt biztosíthat a vállalatoknak. 

…gyorsaságot, vagyis az áru kézbesítését már néhány órával a megrendelést követően, rugalmas opciókat a csomag átvételére, de akár az adott vállalat kereskedelmi modelljére szabott egyedi logisztikai megoldást is.

Napjainkban a kereskedelmi forgalom mintegy 8 százaléka zajlik az online piactéren Európában. Ez az arány 2025-re a feltörekvő országokban a 30 százalékot, a fejlett országokban pedig akár a 40 százalékot is elérheti.

A technológiai fejlődésnek köszönhetően ugyanis a fogyasztók egyre szélesebb kínálatból elégíthetik ki növekvő igényeiket. Az online vásárlás terjedését segíti elő az is, hogy a fogyasztók egyre tudatosabbak, egyre szabadabb a nemzetközi kereskedelem és egyszerűbbé váltak a fizetési módok is. Bár pontos forgatókönyv nem létezik, annyi bizonyos, hogy a közeljövőben jelentősen felgyorsul a fogyasztói szokások és a nemzetközi kereskedelem változása, a logisztika szerepe felértékelődik, és a logisztikai vállalatok a szállítási feladatok ellátása mellett egyre inkább tanácsadóvá válnak.

Mi magyarok is egyre többet és többször vásárolunk online, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy a hazai online kiskereskedelmi forgalom évi 18-20%-os növekedést produkált az utóbbi időszakban.

Emellett folyamatosan emelkedik azon vásárlók aránya is, akik a kiszemelt árucikket külföldi webshopból szerzik be: a nemzetközi e-kereskedelmi forgalom átlagosan 25%-kal nő évről évre, és 2019-re a webáruházakban realizálódik majd a fogyasztói kiadások 13%-a. A külföldi értékesítés tehát a hosszú távú üzleti siker érdekében a hazai webshopok számára is megfontolandó.

Az eredményesség és a vásárlói lojalitás szempontjából fontos tényező, hogy az adott áruház milyen szállítási opciókat kínál. Egyre nagyobb igény mutatkozik ugyanis az akár másnap reggel történő expressz kiszállításra, de lényeges szempont az is, hogy a vásárolt terméket szükség szerint egyszerűen vissza lehessen küldeni, illetve a vásárlók személyre szabhassák a kiszállítás paramétereit – azaz másik címre vagy másik időpontra kérhessék a csomag kézbesítését. Különösen fontos ez az Y generáció esetében, akik számára mindennapos az online vásárlás: több mint 65%-uk az elérhető kézbesítési opciók alapján választ a webshopok közül, és egyre gyakrabban részesítik előnyben a szállítási gyorsaságát annak költségével szemben. Csak azzal, hogy egy webáruház elérhetővé teszi az expressz szállítási opciót, akár 70%-al növelhető az átlagos kosárérték.

Váltsd meg most a jegyed 2020 legnagyobb e-kereskedelmi konferenciájára, és hozd ki a maximumot a webshopodból

Tudj meg többet az E-kereskedelemről és az Ecommerce Expóról.

Iratkozz fel és értesülj a legfrisebb információkról elsőként.

Minden jog fenntartva – Adatvédelmi nyilatkozatÁSZF – Designed with by Konverted.io